Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med spetskål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett gott och lättlagat alternativ till kålpudding

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg köttfärsen i en skål. Blanda med 1 ägg, 2 msk soja, 1 msk honung, och 1 krm peppar.
  3. Smörj en ugnssäker form, ca 30x25 cm med 1 msk olja. Forma köttfärsen till en limpa, och placera den i mitten av formen. Lägg på några klickar smör.
  4. Dela spetskålen, skär bort den kompakta rotdelen. Skär resten i bitar. Skala löken och skär den i bitar. Blanda kål och lök med 1 msk olja och 1 tsk socker i en skål. Sprid ut spetskål och lök runt köttfärslimpan. Salta på grönsakerna.
  5. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda ca 25-30 minuter. Ta ut formen efter ca 20 minuter och häll på 1 dl matlagningsgrädde. Grädda klart.
  6. Servera med kokt potatis och gärna vinbärsgele eller lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.