Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med svamp och ugnsbakade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hela middagen tillagad på en gång!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt det svälla minst 10 minuter. Lägg i färs och salt. Blanda väl.
  2. Rör sedan ner oxfond, ägg, peppar, lök och avrunna skivade champinjoner. Rör färsen smidig.
  3. Forma färsen till en limpa på ett vattensköljt smörpapper. Låt färsen glida ner i en smord ugnssäker form eller långpanna.
  4. Skala smålök, palsternackor och morötter. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem och lökarna runt färsen. Pensla med smör och salta lätt.
  5. Sätt in fatet mitt i ugnen som värmts upp till 250 grader och minska sedan värmen direkt till 175 grader. Grädda färsen cirka 45 minuter.
  6. Rör om bland rotfrukter och lök några gånger under stekningen.
  7. Skär upp färsen i skivor och lägg tillbaka i formen och strö över hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.