Alla kommer älska denna fantastiska köttfärslimpa. Förutom att den är lätt att göra så är den rik på både näring och kostfibrer. 188 kcal/portion.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en 18x9 cm ugnssäker form med matfett.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och kärna ur chilifrukten, hacka den fint. Lägg lök- och chilihacket i en skål.
- Blanda ner köttfärs, ½ dl solroskärnor, ingefära, peppar, äggvita, ströbröd och mjöl.
- Fyll formen med färsblandningen och jämna till ytan.
- Stek färsen i ugnen 45 minuter tills färsen är fast i konsistensen samt börjar släppa formens kanter. Stjälp upp limpan på en skärbräda.
- Tomatsås: Skiva schalottenlöken fint. Häll tomater, chilisås, solroskärnor, persilja, vinäger och buljong i en matberedare. Kör blandningen till en slät sås, häll över den i en kastrull och tillsätt schalottenlöken. Skiva köttfärslimpan och servera den med såsen.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar