Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa utan kött

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Funkar jättebra att bjuda även hängivna köttätare på. Tar lite tid, men det är värt det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och riv vitlöken. Sautera i smöret tills det mjuknar. Det ska inte ta färg. Skär under tiden svampen i småbitar och tillsätt till lökfräset. Låt mjukna i pannan tillsammans 5-10 minuter. Riv morötterna.
  2. Lägg över lök-och-svampfräset i en ganska stor skål och tillsätt alla övriga ingredienser. Blanda väl. Lägg över i en smörad och bröad brödform. Täck ytan med aluminumfolie. Ställ in i ugnen 175º i 30 minuter. Ta därefter av folien och låt stå kvar i ugnen 50-60 minuter till. Servera med en tomatsallad och ett glas torrt vitt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.