Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God paj

Ingredienser

Instruktioner

  1. (om du inte vill ha ägg i pajdegen så kan du istället ta 125 g margarin)
  2. Pajdeg: Hacka samman mjöl, salt och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och ev ägg. Arbeta ihop till en deg och tryck ut den i en pajform (ca 23 cm). Nagga botten med en gaffel och låt stå kallt i ca 30 min. Förgrädda i 225 grader ca 15 min.
  3. Fyllning: Stek köttfärs, lök och champinjoner. Krydda, rör ner tomatpuré och grädde (kan också spädas med vatten om det behövs). Låt köttfärsröran puttra en stund och blanda sedan i riven ost. Häll köttfärsblandningen i pajskalet och grädda i ugn ca 20- 30 min.
  4. Servera med en god sallad.(om du inte vill ha ägg i pajdegen så kan du istället ta 125 g margarin)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.