Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna köttfärspaj gjorde jag hemma och hade med oss till Funäsdalen i höstas. Den smakade förträffligt - om det sen berodde på att den åts efter en härlig dagsvandring eller att den faktiskt smakar gott vet jag inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsen i marg. Ta upp den och fräs tunt skivad purjo och svamp i bitar. Blanda ner köttfärsen. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör ner creme fraiche och tomatpure. Låt puttra en stund. Smaka av. Smörj en stor pajform eller flera små portionsformar. Klä botten och kanterna med smördeg. Nagga botten och häll i köttfärsröran. Täck med ett lock av smördeg. Nyp ihop kanterna. Dekorera gärna med tex blad eller blomma av deg. Pensla med äggula.
  2. Grädda pajen i 225 g tills degen är frasig och har fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.