Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

God köttfärspaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke. Platta ut degen till en rund kaka, låt vila i 3o min i kylskåp. Då degen vilar, tillred fyllningen.
  2. Skär bacon eller skinkskivorna i strimlor. Fräs dem med färsen i en stor stekpanna. Skala och hacka löken, tillsätt dem i stekpannan.
  3. Tärna paprikan och tillsätt dem plus de andra ingredienserna utom créme fraiche. Låt allt sjuda i ca 5 min och bland i créme fraiche.
  4. Häll röran i en pajform som är ca 25 cm i diameter. Kavla ut degen ca 2 mm tjock och skär eller sporra ut remsor ca 1 cm breda. Lägg dem som ett galler över fyllningen och en remsa runt kanten. (Det ska inte vara någon pajdeg i botten av pajen).
  5. Pensla degen med ett uppvispat ägg. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen i ca 25 min på 225 grader. Servera pajen varm med en grönsallad, vitt vin eller mjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.