Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke. Platta ut degen till en rund kaka, låt vila i 3o min i kylskåp. Då degen vilar, tillred fyllningen.
Skär bacon eller skinkskivorna i strimlor. Fräs dem med färsen i en stor stekpanna. Skala och hacka löken, tillsätt dem i stekpannan.
Tärna paprikan och tillsätt dem plus de andra ingredienserna utom créme fraiche. Låt allt sjuda i ca 5 min och bland i créme fraiche.
Häll röran i en pajform som är ca 25 cm i diameter. Kavla ut degen ca 2 mm tjock och skär eller sporra ut remsor ca 1 cm breda. Lägg dem som ett galler över fyllningen och en remsa runt kanten. (Det ska inte vara någon pajdeg i botten av pajen).
Pensla degen med ett uppvispat ägg. Grädda pajen på galler i nedre
delen av ugnen i ca 25 min på 225 grader.
Servera pajen varm med en grönsallad, vitt vin eller mjölk.