- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Smakrik med rökt ton av skinka
Instruktioner
- Börja med pajskalet. Kör ingredienserna i en matberedare. Dela gärna smöret i bitar innan, så går det lättare. Först blir allt smuligt, kör då lite till, tills det blir en klump deg.
Tryck ut i ett pajskal, och picka med en gaffel i botten. Sätt folie längs kanterna och förgrädda 10 min i 225 grader.
- Hacka lök och tärna skinkan. Fräs lök, skinka och färs tills det fått färg och färsen är smulig. Krydda efter behag.
- Ta ut pajskalet och ta bort folien. Fyll på med köttfärsröran. Häll på äggstanningen, och strö till sist över den rivna osten.
- Grädda ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med sallad och bröd.
- Pajen går också att göra i förväg och värma.
Publicerat den
25 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar