Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod paj med lagom mycket smak. Pajskalet är en smalare variant men minst lika god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet i en matbredare eller förhand. Tryck ut skalet i en form och nagga med gaffeln. Förgrädda i 10 minuter.
  3. Hacka lök och vitlök och fräs tills det blir mjukt. Tillsätt köttfärsen, krydda med salt och peppar. Finhacka paprikan och tomaten, blanda i. Tillsätt tomatpuré, chilisås, grädde, mjölk, buljongtärning, timjan, worchestershire sauce och sambal oelek. Låt puttra i 10 minuter. Låt svalna något.
  4. Vispa ägg med créme fraichen sen salta och peppra.
  5. Häll i köttfärsen i de förgräddade pajskalet först sedan äggstanningen och sist riven ost. Sätt in i ugnen i 25-30 minuter.
  6. Servera med en tomatsallad och en god vinägrett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.