Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

1. Gör pajdegen,Låt den vila svalt en stund. 2. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Gör fyllning 1, bryn köttet & löken i fett, krydda med salt och peppar samt vitlöksklyftorna. 4. Gör fyllning 2, smält margarinet och tillsätt mjölet. Låt det koka en liten stund. Häll i sparrisspadet, osten och grädden, lite åt gången och rör om hela tiden, krydda med salt & peppar.Lägg i sparrisbitarna. 5. Tag en smord eldfast form och platta ut halva degen och grädda i ca 10 min. 6. Fyll sedan formen med köttfärsblandningen och ovanpå den sparrisstuvningen. Resten av pajdegen läggs som ett lock. 7. Pensla pajen med uppvispat ägg och grädda i ca 30 min till den fått fin färg. Servera med sallad och bröd. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.