Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj à la Mexiko

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Välj själv hur het du villa ha pajen. Om du vill balansera hettan så servera extra limeklyftor och kanske en klick turkisk yoghurt bredvid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt samman ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt vila kallt 30 min.
  2. Tärna tomaterna. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn färsen tills den smular sig. Tillsätt oregano, bönor, tomat, tomatpuré och lite tabasco. Låt röran puttra 15 min.
  3. Häll fyllningen i pajskalet och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 200 grader.
  4. Garnering: Skala avokadon. Skär avokado och lime i tunna klyftor, strö persilja och lägg en gul chilifrukt ovanpå den färdiga pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.