Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

köttfärspaj med äpple och curry

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En paj med spännande smakkombinationer som är värd att testa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, matfett och salt. Blanda i vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ den kallt att vila.
  2. Skölj och strimla purjon och vitkålen fint. Riv äpplena grovt. Stek färs och purjo och krydda med curry. Lägg i kål, äpple och krydda med salt, peppar, tabasco och soja. Tillsätt eventuellt lite vatten om det ser torrt ut. Låt blandningen bli het.
  3. Kavla ut pajdegen och klä en ugnssäker form, ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Lägg färsblandningen på degen och strö över riven ost. Grädda i 225° i ca 20 minuter eller till pajen fått färg och osten smält.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.