Servera pajen med sallad på tomater, finstrimlad salladlök och en dressing på olivolja, rödvinsvinäger och lite dijonsenap.
Instruktioner
- Blanda mjöl och smör i en skål eller i en matberedare. Nyp ihop eller kör snabbt i matberedaren till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut den i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna i pajformen och nagga botten. Ställ den i kylen minst 30 minuter.
- Skala auberginen och skär den i skivor. Strö på salt och lägg i ett durkslag ca 30 minuter sä att vattnet dras ur.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Tillsätt löken och stek utan att det tar färg ca 1 min. Öka värmen och finfördela köttfärsen i lökblandningen. Krydda med sambal oelek och salt. Låt alltsammans fräsa ca 5 minuter. Blanda ner finhackad mynta och låt det sedan svalna.
- Skölj snabbt aubergineskivorna i kallt vatten och torka av dem med hushållspapper. Hetta upp ½ msk olja i en stekpanna och stek skivorna ca ½ minut på varje sida.
- Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Sänl värmen till 175 grader.
- Lägg hälften av aubergineskivorna i botten på pajformen. Tärna fetaosten och blanda drygt hälften av den i köttfärsblandningen. Blanda även ner äggen och bred ut allt i pajformen ovanpå auberginen. Lägg resten av auberginen samt fetaosten ovanpå och grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Servera pajen ljummen, garnerad med färsk mynta, tillsammans med tomatsallad.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar