Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med aubergine och fetaost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Servera pajen med sallad på tomater, finstrimlad salladlök och en dressing på olivolja, rödvinsvinäger och lite dijonsenap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och smör i en skål eller i en matberedare. Nyp ihop eller kör snabbt i matberedaren till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut den i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna i pajformen och nagga botten. Ställ den i kylen minst 30 minuter.
  2. Skala auberginen och skär den i skivor. Strö på salt och lägg i ett durkslag ca 30 minuter sä att vattnet dras ur.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Tillsätt löken och stek utan att det tar färg ca 1 min. Öka värmen och finfördela köttfärsen i lökblandningen. Krydda med sambal oelek och salt. Låt alltsammans fräsa ca 5 minuter. Blanda ner finhackad mynta och låt det sedan svalna.
  4. Skölj snabbt aubergineskivorna i kallt vatten och torka av dem med hushållspapper. Hetta upp ½ msk olja i en stekpanna och stek skivorna ca ½ minut på varje sida.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Sänl värmen till 175 grader.
  6. Lägg hälften av aubergineskivorna i botten på pajformen. Tärna fetaosten och blanda drygt hälften av den i köttfärsblandningen. Blanda även ner äggen och bred ut allt i pajformen ovanpå auberginen. Lägg resten av auberginen samt fetaosten ovanpå och grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  7. Servera pajen ljummen, garnerad med färsk mynta, tillsammans med tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.