Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med fetaost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Serveras med grönsallad. Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Arbeta ihop mjöl, smör och vatten i matberedare eller för hand tills det blir en deg. Tryck ut i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ formen kallt medan du gör fyllningen. Fräs löken och köttfärsen. Tillsätt tomatpurén och späd ev. med lite vatten eller buljong. Pressa ner vitlöken, häll i soya och krydda som du vill ha det. Låt småputtra en stund.
  2. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Under tiden kan du göra äggsmeten: Vispa äggen med grädden och blanda ner den rivna osten.
  3. Lägg köttfärsen i pajskalet och häll över äggsmeten. Smula över rikligt med fetaost. Om du vill kan du lägga några tomatskivor över pajen, men räkna med ett bladdigare resultat. Grädda ca 25 minuter eller tills äggsmeten stelnat.
  4. Servera med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Virvlande 3 oktober 2012

    Gjorde denna i muffinsformar (använde även muffinsplåt) till en buffé. Jättefestligt! Mycket pill, men väldigt uppskattat av gästerna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.