Ännu en god och smakfull paj...
Instruktioner
- Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Kalva ut degen och klä en osmord pajform, ca 24 cm i diameter med pajdegen. Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 12 minuter. Sänk sedan värmen till 200°C.
- Skala och hacka löken . Bryn lök och färs under omrörning tills den blivit torr och smulig. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva oliverna, blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen.
- Vispa ihop ägg och mjölk - salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var god paj. Jag använde kycklingfärs då vi inte äter köttfärs och det blev mycket gott. Tack för receptet. MVH BusPippi
Kanongod. Enkel att göra. Inte så många olika ingredienser. Kommer att göra den fler gånger.
Jättegott!! Tack för receptet. (Vi gjorde pajskalet på fullkornsdinkel som vi gillar bäst.) Vi tog även purjolök, lite tomatpuré och svamp förutom dina ingredienser. Mycket uppskattat av hela gänget som var hos oss igårkväll. De bad om receptet. Vi vill gärna detta fler gånger, enkelt och lättlagat och utmärkt gott!
Jättelätt och supergod! Fick dock ha den inne i ugnen nästan 50min, kan kanske bero på att jag hade lite liten form...
Lite för mycket fett. Skulle använda ett smalare recept på pajdeg. En god vardagspaj!
Valdigt god paj!! Tack for receptet, det var val uppskattat i min lilla familj =) Kunde ev ha undvikit riven ost pa toppen, det blev lite maktigt. Annars ar en mild ost att rekomendera.