Instruktioner
1. Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet.
Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter, invirad i plastfolie. Degen kan också blandas i en matberedare.
2. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en osmord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt det svalna.
3. Sänk ugnsvärmen till 200°C. Bryn lök och köttfärs i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning till en smulig massa. Låt korvskivorna fräsa med de sista minuterna. Smaksätt med salt och peppar.
4. Skiva oliver och blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen.
5. Vispa ihop ägg, Mini Mat, salt, peppar och timjan och häll över köttfärsen. Strö över osten.
6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Servera pajen tillsammans med en fräsch sallad.