Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med fetaost och chorizo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig succé när jag hade med mig och bjöd på jobbet.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter, invirad i plastfolie. Degen kan också blandas i en matberedare. 2. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en osmord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt det svalna. 3. Sänk ugnsvärmen till 200°C. Bryn lök och köttfärs i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning till en smulig massa. Låt korvskivorna fräsa med de sista minuterna. Smaksätt med salt och peppar. 4. Skiva oliver och blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen. 5. Vispa ihop ägg, Mini Mat, salt, peppar och timjan och häll över köttfärsen. Strö över osten. 6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Servera pajen tillsammans med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.