Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med kantareller

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt och gott. Kan ätas både varm och kall. Ett tips! Faktiskt så är pajen godast om man gör den färdig i förväg och sen värmer upp när gästerna kommer. Då är den fastare och godare.

Ingredienser

Instruktioner

Degen ska blandas ihop och stå kallt en stund innan den kavlas ut och läggs i en pajform (23 cm) och förgräddas i ca 15-20 min på 200 grader. Enklast är pajdegsmixen som inte behöver förgräddas om man har lite bråttomt. Bryn köttfärs, lök och svamp i lite smör. Salta, peppra. Krydda även med paprikapulver, tomatpuré, krossade enbär och ev aromat. Rör ihop en äggstanning med ägg och grädde.Fyll pajskalet med köttfärsblandningen, lägg på skivad röd parika och skivad tomat. Häll över äggstanningen och riven ost. Grädda! 200 grader i ca 40 minuter.Serveras med en grönsallad och ett gott rött vin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pappisen 18 juni 2011

    En mycket god paj. Jag använde konserverade kantareller och la till vitlök istället för Aromat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.