Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med keso

 
Skriv ut

Mina morföräldrar fick den här pajen mitt i natten, på ett party någon gång under sena 70- eller tidiga 80-talet. Så i min familj heter rätten "Nattamat". Receptet är beräknat till en pajform.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra pajdegen. Blanda mjöl och fett till en gryning massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen medan du gör köttfärsröran.
  2. Bryn lök & köttfärs. Blanda i senap, soya och peppar. Dra från värmen och blanda i keson.
  3. Smörj en pajform/ugnsfast form och häll i köttfärsblandningen.
  4. Kavla ut degen och lägg ovanpå och tryck till vid kanterna. Pensla med ägg.
  5. Grädda i 200 grader i ca 20 min.
  6. Serveras med en sallad och om man vill ha det lite mer matigt kan man ha kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.