Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med ost- och vallmofrötäcke

(1 kommentar)  
Köttfärspaj med ost- och vallmofrötäcke Köttfärspaj med ost- och vallmofrötäcke Köttfärspaj med ost- och vallmofrötäcke
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En annorlunda jättegod variant på köttfärspaj! Prova själv, du blir förvånad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda ihop pajdegen, eller gör den i en matberedare, låt vila svalt ca 30 min.
  2. Fräs färs, lök och svamp i en gryta. Blanda i kryddor, mjöl, senap, soya och vatten och låt koka ihop. Tag grytan av plattan och blanda i gräddfilen. Obs! Nu får fyllningen inte koka mer.
  3. Tryck ut pajdegen i lämplig form (räcker till 2 små eller 1 stor paj). Förgrädda pajskalet i 225 gr ca 15 min (200 gr ca 10 min om du har varmluftsugn).
  4. Häll i fyllningen. Täck med ett tjockt lager ostskivor och mycket vita vallmofrö. Snåla inte med vallmofröna då de ger pajen sin speciella smak. Grädda i 225 gr ca 20-25 min (200 gr ca 15-10 min om du har varmluftsugn). Servera med en färgglad sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pappisen 10 augusti 2011

    En god och lite annorlunda paj men jag tycker att den hade för mycket smak av sojan, så nästa gång minskar jag till 1 msk. Jag hade färska champinjoner och blå vallmofrön.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.