- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
En annorlunda jättegod variant på köttfärspaj! Prova själv, du blir förvånad.
Instruktioner
- Knåda ihop pajdegen, eller gör den i en matberedare, låt vila svalt ca 30 min.
- Fräs färs, lök och svamp i en gryta. Blanda i kryddor, mjöl, senap, soya och vatten och låt koka ihop. Tag grytan av plattan och blanda i gräddfilen. Obs! Nu får fyllningen inte koka mer.
- Tryck ut pajdegen i lämplig form (räcker till 2 små eller 1 stor paj).
Förgrädda pajskalet i 225 gr ca 15 min (200 gr ca 10 min om du har varmluftsugn).
- Häll i fyllningen.
Täck med ett tjockt lager ostskivor och mycket vita vallmofrö. Snåla inte med vallmofröna då de ger pajen sin speciella smak.
Grädda i 225 gr ca 20-25 min (200 gr ca 15-10 min om du har varmluftsugn).
Servera med en färgglad sallad.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En god och lite annorlunda paj men jag tycker att den hade för mycket smak av sojan, så nästa gång minskar jag till 1 msk. Jag hade färska champinjoner och blå vallmofrön.