Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med parmesanost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Parmesan är full av smak, den riktiga alltså, inte pulvret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 200º
  2. Arbeta snabbt ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter.
  3. Köttfärsfyllning: stek köttfärs, lök och vitlök under omrörning. Tillsätt kryddor, tomatpuré, köttbuljong och koka under lock i ca 10-15 minuter.
  4. Äggstanning: vispa samman ägg, matlagningsgrädde samt ost.
  5. Fyll pajskalet med köttfärsfyllningen, häll över äggstanningen och dekorera med tomatskivor. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maja75 23 december 2008

    Suveränt god paj. Ett tips är att göra dubbelt upp av fyllningen, och frysa in det som blir över. Fyllningen räcker då till TRE pajer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.