Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med philadelfiaost

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jättegod köttfärspaj med ett lager philadelfiaost i pajskalet. Saftig och alltid uppskattad. Receptet är tänkt för en form med diameter på ung. 28-30 cm, låga kanter och gärna löstagbar botten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop vetemjöl, smör och vatten till en pajdeg. Knåda ihop till en boll och lägg att vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader,
  2. Kavla ut degen och klä en låg, smord form med löstagbar botten, ca 28-30 cm. Nagga botten med en gaffel och förgrädda ca 15 minuter . Om man lägger i ett smörpapper och fyller med ris eller torkade bönor eller sätter folie omkanten så kanar inte kanterna ner lika mycket. Låt pajskalet svalna medans du gör köttfärsen.
  3. Stek köttfärs och lök. Mosa röda kidnyebönorna lite och blanda ner dom i färsen. Smula i en buljongtärning och rör ner chilisauce och tomatpuré (eller passerade tomater beroende på vad du valt). Krydda med basilika eller oregano och smaka av med salt och peppar. Röran ska vara ganska torr.
  4. Bred ut philadelfiaosten i botten av pajskalet och lägg sedan på köttfärsröran. Blanda ägget och mjölken och slå detta över köttfärsen. Rör lite försiktigt med en gaffel så äggblandningen går ner lite i köttfärsen. Strö över osten.
  5. Grädda i ugn ca 200 grader i 20-30 minuter. Servera varm, ljummen eller kall med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • kla01 4 augusti 2008

    Mycket god!

  • hippipippi 8 februari 2009

    Helt suverän!!!! Det godaste köttfärspajen jag har ätit! Hade en liten klick creme fraiche till den..mummmma!

  • zuzanna6 20 februari 2009

    Supergod!!

  • TinaY 19 mars 2009

    Jätte gott!!

  • Gurgelfranz 10 juni 2009

    Pajen var god men ingen fullpoängare för mig, jag tyckte fyllningen blev väl "stabbig" och osten bröt för dåligt mot sältan och chillin. Jag ska prova med lite mindre fyllning och mer äggstanning nästa gång.

  • frucaos 23 november 2010

    Tja, inte jätteimpad (utom min 4-åriga dotter som åt tre bitar!!), men helt ok. Fast ska jag välja köttfärspaj så vinner allt min mammas ... Pluss för bönorna dock!! Bra inslag.

  • skogsdunge 8 maj 2011

    Det var den godaste köttfärspaj jag har ätit! Både jag o min man tyckte mycket om den!

  • Tequilasun85 9 maj 2012

    Denna gjordes till lunch idag. var kanon god :) hade dock färdig pajdeg och icas färskost med vitlök och örter hemma så det fick bli det till pajen men kanon gott. mossade bönorna helt då sambon inte tycker om bönor egentligen och tog ca ½ dl chilisås och ½ dl passerade tomater istället för 1 dl chilisås så sonen skulle tycka om det å

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.