Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med rotfrukter under osttäcke

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En lite större, mycket god och matig köttfärspaj till vardag eller fest. Lite nyttigare också, med fyllning av köttfärs och mycket grovrivna rotfrukter under det gyllengula osttäcket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Finfördela smöret i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop en deg, (enklast och snabbast med matberedare).
  3. Tryck ut degen i en ugnsform (medelstor) och låt den vila i 15 minuter.
  4. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  5. Riv grönsakerna och lägg åt sidan.
  6. Hacka löken och stek den mjuk i smör på svag värme.
  7. Öka värmen och lägg i köttfärsen som smulas sönder med gaffel.
  8. Blanda ner de rivna grönsakerna i pannan.
  9. Smaksätt med salt, peppar och timjan.
  10. Lägg köttfärsröran i pajskalet.
  11. Vispa samman ägg och mjölk och häll i formen.
  12. Strö över osten.
  13. Grädda i 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat i mitten.
  14. Ett gott bröd och sallad är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.