En lite större, mycket god och matig köttfärspaj till vardag eller fest. Lite nyttigare också, med fyllning av köttfärs och mycket grovrivna rotfrukter under det gyllengula osttäcket.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Finfördela smöret i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop en deg, (enklast och snabbast med matberedare).
- Tryck ut degen i en ugnsform (medelstor) och låt den vila i 15 minuter.
- Förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Riv grönsakerna och lägg åt sidan.
- Hacka löken och stek den mjuk i smör på svag värme.
- Öka värmen och lägg i köttfärsen som smulas sönder med gaffel.
- Blanda ner de rivna grönsakerna i pannan.
- Smaksätt med salt, peppar och timjan.
- Lägg köttfärsröran i pajskalet.
- Vispa samman ägg och mjölk och häll i formen.
- Strö över osten.
- Grädda i 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat i mitten.
- Ett gott bröd och sallad är gott till.
Publicerat den
7 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar