Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med sweet chilisås och vitlök

(1 kommentar)  
Skriv ut

Receptet fann jag för några år sedan hos Hallon och Blåbär och den har lagats till otaliga gånger sedan dess! Några ändringar är gjorda. Mannen min fullkomligt älskar den och blir lika lyrisk varje gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör i en matberedare. Tryck ut den i en pajform. Ställ kallt i 15 minuter och förgrädda på 225 grader i 15 - 20 minuter.
  2. Stek färsen på rätt hög värme tillsammans med lök och vitlök. Krydda med svartpeppar och flingsalt. Häll i sweet chilisås, creme fraiche och soya. Låt småputtra några minuter så smakerna kommer sig samman.
  3. Vispa ihop äggstanningen. Strö den rivna osten över det förgräddade pajskalet. Häll köttfärsröran över osten och sen äggstanningen över färsen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader tills äggstanningen stelnat och pajen fått färg, 15 - 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • caritas 3 januari 2015

    Denna paj är alldeles för söt för min smak, ändå tog jag mindre sweet chili sås än receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.