Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med västerbottensost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Västerbottenpaj i ny tappning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Vispa ut majsmjölet i hälften av mjölken i en bunke. Koka upp resten av mjölken, smör och salt i en kastrull. Vispa ner i mjölblandningen. Koka på svag värme någon minut tills det tjocknar till en gröt.
  3. Fräs löken i smör 2-3 minuter. Öka värmen, bryn köttfärsen. Rör ner tomater, ost och salladslök. Krydda med timjan, koriander, salt, socker och svartpeppar. Spara lite timjan och koriander till garnering.
  4. Platta ut 2/3 av majsdegen i en lättsmord ugnsform med löstagbar kant. Ta hjälp av lite majsmjöl. Lägg på köttfärsfyllningen och täck med resten av degen som ett lock. Stick några hål i pajlocket.
  5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Garnera med lite timjan och koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.