Västerbottenpaj i ny tappning.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Vispa ut majsmjölet i hälften av mjölken i en bunke. Koka upp resten av mjölken, smör och salt i en kastrull. Vispa ner i mjölblandningen. Koka på svag värme någon minut tills det tjocknar till en gröt.
- Fräs löken i smör 2-3 minuter. Öka värmen, bryn köttfärsen. Rör ner tomater, ost och salladslök. Krydda med timjan, koriander, salt, socker och svartpeppar. Spara lite timjan och koriander till garnering.
- Platta ut 2/3 av majsdegen i en lättsmord ugnsform med löstagbar kant. Ta hjälp av lite majsmjöl. Lägg på köttfärsfyllningen och täck med resten av degen som ett lock. Stick några hål i pajlocket.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Garnera med lite timjan och koriander.
Publicerat den
4 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar