Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med vitlök

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En god paj som är god även kall

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskalet: Arbeta samman degen i matberedare med kniv eller på bakbordet. Tryck ut det mesta i en pajform eller annan ugnssäker form.Spara lite deg till dekor. Ställ i kylskåpet i 30 minuter. Förgrädda sedan i 200 grader i 10 minuter
  2. Fyllningen: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i matfett i en stekpanna. Lägg i färsen, mosa och bryn den grynig. Krydda medsalt,peppar, soja och dill. Späd med grädde eller gräddmjölk och låt sjuda i 10 minuter. Dra pannan åt sidan och låt färsen svalna av. Rör ner äggen och osten i färsen. Häll den i pajskalet.
  3. Lägg resterande deg som dekorativa blad ovanpå. Grädda i 200 grader i c:a 35 minuter eller tills pajen fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.