En god paj som är god även kall
Instruktioner
- Pajskalet:
Arbeta samman degen i matberedare med kniv eller på bakbordet.
Tryck ut det mesta i en pajform eller annan ugnssäker form.Spara lite deg till dekor.
Ställ i kylskåpet i 30 minuter.
Förgrädda sedan i 200 grader i 10 minuter
- Fyllningen:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i matfett i en stekpanna. Lägg i färsen, mosa och bryn den grynig. Krydda medsalt,peppar, soja och dill.
Späd med grädde eller gräddmjölk och låt sjuda i 10 minuter. Dra pannan åt sidan och låt färsen svalna av. Rör ner äggen och osten i färsen. Häll den i pajskalet.
- Lägg resterande deg som dekorativa blad ovanpå.
Grädda i 200 grader i c:a 35 minuter eller tills pajen fått lite färg.
Publicerat den
22 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar