Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj smalmat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det är en fredags mys paj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Låt den vila i kylskåpet ca ½ tim. Klä en pajform och förgrädda skalet 200 grader i 5 minuter. Bryn köttfärsen och häll i tacokryddorna. Tillsätt svampen och lägg i köttfärsen. Klipp bacon i mindre bitar. Bryn dem och låt rinna av. Blanda sedan i köttfärsen.
  2. Tillsätt de krossade tomaterna och basilikan, oregano och lägg ner dem i grytan. Hacka paprikorna i små bitar och lägg ner i köttfärsen. Låt allt sjuda ihop på svag värme ca 20 min. Häll i köttfärsblandningen i pajskalet. Tillsätt creme fraichen med chili.
  3. Skiva tomaterna tunnt och lägg dem över creme fraichen. Strö på riven ost.
  4. Gratinera i ugn 200 grader i ca 30 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MbuG 17 augusti 2013

    Verkar väldigt gott! Har tänkt att prova receptet men det står olika slags creme fraiche bland ingredienserna och i hur man gör. Vilken är det du använder?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.