En doft från Fjärran Östern gör den här köttfärsröran med morot och massor av purjolök extra intressant. En god och lättlagad färsrätt för hela familjen.
Instruktioner
- Ansa och halvera purjolöken på längden. Skölj väl och skär diagonalt i 2 cm stora bitar. Skala och finstrimla moroten. Skala och finhacka vitlöken. Skär av rotfästet på citrongräset och ta av de yttre, hårdaste bladen. Finhacka den inre, mjuka delen. Färskt citrongräs finns i asiatiska butiker eller i välsorterade livsmedelsaffärer. Det går bra att byta ut citrongräset mot 1 tsk fint rivet citronskal.
- Hetta upp smöret i en stor teflonstekpanna och stek färsen tills all vätska har ångat bort. Smula under tiden färsen med en gaffel.
- Tillsätt vitlök och citrongräs och fräs under omrörning. Tillsätt purjolök och morot och häll på sherry, soja och grönsaksbuljong. Blanda väl och rör om riktigt ordentligt i botten av stekpannan. Lägg på locket och låt puttra 10 minuter tills purjolöken är mjuk.
- Smaka av med salt, peppar, koriander och kajennpeppar. Servera med ris, äggnudlar eller vitt, osötat bröd.
Publicerat den
13 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar