Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspanna med potatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett recept som man egentligen kan variera hur man vill. Sist tillsatte vi faktiskt korv med smak av paprika. Det är en av dessa "vad heter det" korvarna. I receptet står det salt och peppar men jag brukar oftast bara använda Knorrs grill & kött krydda. Detta recept är från min mamma men under åren har vi i familjen testat lite och det har tillkommit mer ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och morötter och skär dom i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken. Skala, kärna ur och skär äpplerna i skivor.
  2. Bryn köttfärsen under omrörning i lite smör i en stor stekpanna. Gärna Wokpanna. Salta och peppra. Blanda i sötsura såsen och chilisåsen. Blanda ner potatis, morötter, purjolök och äpple. Häll på buljongen.
  3. Låt allt sakta koka under lock 20-25 minuter tills potatis och grönsaker är mjuka. Häll på mer buljong under tiden om det verkar torrt. Om man vill kan man strö persilja över
  4. Servera med bröd

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • enAnnan 18 juli 2013

    Kanonrecept! Snabbt, enkelt och väldigt gott. Allt i samma och utöka med vad du har hemma. Tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.