Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspanna med tortilla

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker mexikansk bjudrätt; spröda tortillachips, eldiga chilifrukter och en kryddig köttfärsröra som gratineras med ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Lätt chipsen i en stor gratängform. Skala och hacka löken fint. Fräs den lätt i oljan.
  2. Tillsätt färsen och låt den fräsa tills den är grynig. Skala och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  3. Låt chilifrukten rinna av och hacka den grovt. Halvera oliverna. Varva köttfärsröra, chili och oliver med tortillachipsen i formen.
  4. Riv cheddarosten grovt och strö den över gratängen. Låt chipsen sticka upp lite. Gratinera 10 minuter i ugnen tills osten har smlt. Servera med pilaffaris till:
  5. Fräås 160 g långkornigt ris i 2 tsk olja tills det är vackert gyllenbrunt. Tillsätt 1 hackad gul lök och 2 urkärnadde paprikor och låt det fräsa samman några minuter. Späd med 4 dl köttbuljong eller vatten + ½ tsk salt (uteslut saltet om du använder köttbuljong) Låt riset koka färdigt under lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.