En läcker mexikansk bjudrätt; spröda tortillachips, eldiga chilifrukter och en kryddig köttfärsröra som gratineras med ost.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Lätt chipsen i en stor gratängform. Skala och hacka löken fint. Fräs den lätt i oljan.
- Tillsätt färsen och låt den fräsa tills den är grynig. Skala och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
- Låt chilifrukten rinna av och hacka den grovt. Halvera oliverna. Varva köttfärsröra, chili och oliver med tortillachipsen i formen.
- Riv cheddarosten grovt och strö den över gratängen. Låt chipsen sticka upp lite. Gratinera 10 minuter i ugnen tills osten har smlt. Servera med pilaffaris till:
- Fräås 160 g långkornigt ris i 2 tsk olja tills det är vackert gyllenbrunt. Tillsätt 1 hackad gul lök och 2 urkärnadde paprikor och låt det fräsa samman några minuter. Späd med 4 dl köttbuljong eller vatten + ½ tsk salt (uteslut saltet om du använder köttbuljong) Låt riset koka färdigt under lock.
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar