Härligt goda
passar perfekt till picknick eller varför inte studentskivans kvälls snacks
Instruktioner
- Ugnstemperatur 225º
- Tillagning
Blanda mjöl och salt i en bunke.
- Fördela matfettet i mjölet med fingertopparna.
- Vispa upp ägget och blanda det med ättika och vatten.
- Tillsätt blandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
- I matberedare blandas alla ingredienser på en gång.
- Låt degen vila övertäckt i kylskåp 1/2-1 timme. Den blir då lättare att kavla.
- Till lagning av fyllning:
Stek vitlök och lök tillsammans, häll upp i en skål.
Stek köttfärsen och morötterna.
Blanda i lökblandningen och tomatpurén.
Krydda efter smak med salt och peppar.
- Dela degen mitt itu. Kavla ut varje del till en ca 30×40 cm stor degplatta.
Sporra eller skär ut rutor med ca 10 cm sida eller ta ut rundlar, ca 10 cm i diameter.
- Lägg en msk fyllning på varje pirog.
- Pensla kanterna med ägg, vik ihop och tryck till med en gaffel.
- Lägg pirogerna på ugnsplåt med bakplåts papper och pensla dem med uppvispat ägg .
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
6 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar