Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspiroger

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Härligt goda passar perfekt till picknick eller varför inte studentskivans kvälls snacks

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 225º
  2. Tillagning Blanda mjöl och salt i en bunke.
  3. Fördela matfettet i mjölet med fingertopparna.
  4. Vispa upp ägget och blanda det med ättika och vatten.
  5. Tillsätt blandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
  6. I matberedare blandas alla ingredienser på en gång.
  7. Låt degen vila övertäckt i kylskåp 1/2-1 timme. Den blir då lättare att kavla.
  8. Till lagning av fyllning: Stek vitlök och lök tillsammans, häll upp i en skål. Stek köttfärsen och morötterna. Blanda i lökblandningen och tomatpurén. Krydda efter smak med salt och peppar.
  9. Dela degen mitt itu. Kavla ut varje del till en ca 30×40 cm stor degplatta. Sporra eller skär ut rutor med ca 10 cm sida eller ta ut rundlar, ca 10 cm i diameter.
  10. Lägg en msk fyllning på varje pirog.
  11. Pensla kanterna med ägg, vik ihop och tryck till med en gaffel.
  12. Lägg pirogerna på ugnsplåt med bakplåts papper och pensla dem med uppvispat ägg .
  13. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.