Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspiroger

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Går att frysa in

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt och nästan allt mjöl (spara lite till utbakning). Arbeta pirogdegen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt pirogdegen jäsa övertäckt i 40 min. Nu är pirogdegen klar att baka ut på mjölat bakbord och fylla som piroger. Sätt ugnen på 225 grader. 10-15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.