Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspudding med kål och äpple

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Saftig och god, dessutom billig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kålen och löken fint. Skala och skär äpplet i små bitar. Salta och peppra. Fräs kål, lök och äpple i smöret på medeltemperatur tills allt är mjukt. Tillsätt sirap och kanel och fräs i två minuter till så allting är väl blandat.
  2. Blanda köttfärs, fläskfärs, ägg, potatis, salt och peppar. Tillsätt kålblandningen. Lägg allting i en limpform (för saftigare och mindre sammanhållen pudding) eller vanlig ungsform. Pensla ovansidan med lite sirap.
  3. Baka i 175 grader i 20 minuter, eller lite längre om du valt att baka i limpformen.
  4. Servera med potaismos och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.