- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett gott alternativ istället för tidsödande piroger.
Instruktioner
- Fräs lök, vitlök och rotsaker i lite matfett. Lägg över i en gryta. Bryn köttfärsen och lägg över i grytan. Häll i vatten, tomatpuré och kryddor. Låt puttra under lock i ca 10 min. Låt köttfärssåsen kallna.
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Häll alla ingredienser till degen i en matberedare. Kör tills degen släpper från skålens kanter. Kavla ut degen till ca 30x40 cm.
- Bred ut den kalla fyllningen över 2/3 av degen. Rulla ihop som en rulltårta med den tomma delen sist (fyllningen breder ut sig automatiskt när du rullar). Tryck till kanterna ordentligt.
- Lägg med skarven nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader i 30 minuter.
Publicerat den
4 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar