Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsrulle

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett gott alternativ istället för tidsödande piroger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök, vitlök och rotsaker i lite matfett. Lägg över i en gryta. Bryn köttfärsen och lägg över i grytan. Häll i vatten, tomatpuré och kryddor. Låt puttra under lock i ca 10 min. Låt köttfärssåsen kallna.
  2. Sätt på ugnen på 200 grader.
  3. Häll alla ingredienser till degen i en matberedare. Kör tills degen släpper från skålens kanter. Kavla ut degen till ca 30x40 cm.
  4. Bred ut den kalla fyllningen över 2/3 av degen. Rulla ihop som en rulltårta med den tomma delen sist (fyllningen breder ut sig automatiskt när du rullar). Tryck till kanterna ordentligt.
  5. Lägg med skarven nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader i 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.