- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gjorde den här rätten i söndags, och den var riktigt god!
Till rätten hade jag potatis, morötter, broccoli och gräddsås. Fast till gräddsåsen hade jag milda minimat istället för grädde. Ville vara lite nyttigare, och den blev också bra!
Instruktioner
- 1. Blanda färsen med smör, potatismjöl, ägg, grädde och vatten. Salta och peppra. Lägg färsen på ett bakplåtspapper. Platta eller kavla ut färsen till en stor platta.
2. Lägg skinkskivor i ett lager på färsen så att all färs täcks, och sedan osten. Rulla ihop till en rulle precis som en rulltårta. Tag hjälp av bakplåtspapperet.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med smöret. Grädda i 40 minuter eller tills den är genomgräddad och fått fin färg.
- Gräddsås:
Smält smöret i en kastrull på svag värme och rör ner mjölet. Späd med sky och milda minimat under omrörning och rör tills såsen kokat upp. Låt den småkoka 3-5 minuter under lock på svag värme. Smaksätt med peppar, salt, soya och gelé.
Publicerat den
25 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack så mycket för detta otroligt goda recept, Det är verkligen användbart både till fest och vardag. Såsen var också Toppen! Kram Tine!
Tack för det super goda receptet. Alla älskade det, kommer att lagas många gånger här hemma:-)
Hmmm Vart ska vitlöks klyftan va? I köttet? Ska göra detta recept idag,brukar göra detta som pannbiff med grädd sås men detta lät enklare och godare! =)
Behövde en god sås till min kyckling och den här blev perfa:D Tackar!
Förstår inte hur personer före mig tycker såsen var god! Såsen var hemsk enligt mig men själva rullen va kanongod :)