Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Efter mycket experimenterande- den perfekta köttfärssåsen till vardag!

Ingredienser

Instruktioner

Koka pastan i saltat vatten. Fräs färsen ganska hårt. Tillsätt mediumhackad lök och finhackad vitlök, fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt och fräs tomatpurén. Häll i krossade tomater och eventuellt lite vatten för konsistensen. Såsen ska inte vara för vattnig utan ganska fast. Addera fond, vinäger eller vin och socker. Smaka av med salt och ganska mycket nymalen svartpeppar. Innan servering, häll i örterna och låt det hela bli varmt. Undvik att koka örterna för länge då de tappar smak då. Servera med färskriven parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.