Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett gammalt recept som jag hittade i folder från Köttinformation på 70-talet och har alltid lagat den, då jag tycker den är supergod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ fram alla ingredienser. Skala och finhacka löken.
  2. Bryn löken i smör i en stekpanna tillsammans med köttfärsen. Rör med en gaffel så att den blir smulig. Strö över vetemjöl och krydda. Häll i vatten och rör om. Tillsätt tomatpuré. Rör om och koka i 5 min.
  3. Passar mycket bra till fyllning i köttfärspannkaka och som fyllnig i en långfranska som är urgröpt. Lägg på lite god ost och gratineras i ugnen tills den har fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • grassicats 24 januari 2010

    Hej... Gjorde din köttfärssås fast tog grädde istället för vatten och den var mycket god och omtyckt av alla i familjen. MVH Grassicats

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.