Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås à la Sara

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mustig köttfärssås som går utmärkt att frysa. Kalvfond och rödvin får den att smaka som om den puttrat i timmar.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka vitlök och grovhacka tomater och lök. Lägg vitlök, gul lök och tomater i lite matfett i en het stekpanna. Klicka ner tomatpurén och låt grönsakerna mjukna i matfettet. Löken skall ej ta färg. Bryn sedan köttfärsen i lökröran. Tillsätt sedan krossade tomater, kalvfond, ketchup och rödvin. Smaksätt med en nypa salt, rikligt med grovmalen svartpeppar, lite salladskrydda, socker och paprikapulver. Dofta över currypulver. När såsen puttrat en god stund och spaghettin är i princip klar, vänd ner den finrivna moroten. Rör om och servera med nykokt spaghetti, en god grönsallad och grovriven parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.