Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås enligt Mannerström

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jag gör ofta den här köttfärssåsen. Tycker att den är nästan (men bara nästan, hehe) lika god som min egen. Receptet ger fyra brottarportioner eller sex mer normala portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken eller skär den i korta, fina strimlor. Halvera körsbärstomaterna. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Lägg i köttfärsen och löken när smöret har tystnat. Bryn under omrörning på hög värme tills köttfärsen har fått fin färg.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna utom tomaterna och sänk värmen. Salta och peppra och smaka av. Låt såsen puttra på svag värme c:a 20 minuter. Tillsätt tomaterna efter halva tiden. Späd eventuellt med vatten eller buljong om det skulle behövas. Koka pastan under tiden.
  3. Servera med din favoritpasta och garnera med basilikablad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Inca11 3 januari 2013

    Denna sås har jag provat en gång, och det blir inte fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.