Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås med bacon och champinioner

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Matig köttfärssås som passar väldigt bra till alla sorters pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du vill ha lök i köttfärsen så fräser du den först (hackad naturligtvis). Blanda sen ner köttfärsen och stek den tills den inte har något rosa kvar. häll i tomaterna och tomatpurén och pressa i vitlöken.
  2. Krydda, men var försiktig med saltet eftersom bacon har sin egen sälta. Häll i en skvätt matlagningsgrädde och låt puttra medan du gör nästa steg:
  3. Stek baconet tills det har den koncistens du gillar. Stek gärna champinjonerna också med lite salt och peppar så blir inte såsen lika bladdig. Det räcker att steka dem i någon minut.
  4. Häll i baconet och champinionerna i såsen. Smaka av och ev krydda mer.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lena4 22 september 2009

    Jättegod blev den. Tog kantareller istället (har ju så mycket i frysen). Mumsigt med mellangrädde i. Lena

  • carrokanerva 9 november 2011

    Det här ska jag göra till familjen ikväll. Låter jättegott! :)

  • BeritI 9 november 2014

    Tack för ett gott recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.