Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås med champinjoner, vitlök och piri piri

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda pastasås som funkar både till vardags och som bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och skiva/hacka champinjonerna.
  2. Fräs köttfärsen och champinjonerna i omgångar och lägg över i en gryta där du samtidigt fräst löken i lite olja. Se till att champinjonerna inte får fräsa på för hög värme för då blir de inte goda. Längre tid på låg värme så att de vätskar sig är bättre. De är färdiga när vätskan börjar koka bort.
  3. Häll grädden i grytan och tillsätt pressad vitlök och pulveriserad piri piri (går bra att mosa i ett glas med en sked om man inte har en mortel). Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med pasta, gärna bandspagetti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.