Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås med jordnötssmör

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Tröttnat på att alltid göra samma variant av din köttfärssås??? Här är en spännande variant som innehåller jordnöttssmör. Innehåller 580 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

Stek färsen i margarin i en stor stekpanna. Tillsätt gul lök och vitlök som får steka med i några minuter. Rör ner vitkål och låt den steka med så att den blir lite mjuk. Tillsätt chilisås, oregano och jordnötssmör. Låt köttfärssåsen koka ihop i några minuter. Servera med kokt pasta.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • annahh 11 oktober 2009

    Vi brukar ha jordnötsmör på smörgås så det här provar vi! Mja, det blev inte direkt någon köttfärssås utan snarare en röra. En väldigt speciell smak har den ju, inte jättegod men OK. Tyvärr gör vi den nog inte fler gånger.

  • Miri87 5 maj 2012

    jag provade det igår och gillade det starkt. för mig vart det ingen röra utan bra konsistens (eller hur de nu stavas ^^ ) men jag kryddade även med lite malen ingefära och curry blev jättegod! tack för receptet!

  • evaullabritt 21 maj 2012

    Vilket bra recept, lättlagat, mättande och gott. Jag gjorde lite anpassning för att passa LCHF-kost. Pastan är överflödig, smör i stället för margarin och tomatpusé i stället för chilisås. Detta kommer jag att göra flera gånger. Möjligen kan man sätta till lite mer vätska, lite vatten, buljong el dyl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.