Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås med svarta bönor och guldmakaroner

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 9 timmar
Skriv ut

Min egen version av köttfärssås med pasta, med lite mer smak. Gurkmeja är bland annat bra för matsmältningen och hälsofrämjande i övrigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och blötlägg bönorna över natten. Häll av blötläggningsvattnet och häll på nytt vatten. Koka upp bönorna med lite salt och sjud sedan i 40 minuter, eller följ anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Skala och grovhacka gul och röd lök. Stek lökarna på hög värme i en gryta i olivolja och lite salt och svartpeppar. Tillsätt nötfärsen och finfördela den och stek och rör tills all nötfärs är brynt. Finhacka vitlöken och tillsätt den till grytan tillsammans med basilika och oregano. Tillsätt krossad tomat och rödvin. Låt sjuda ca 20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Kärna ur paprikorna och skär dem i 1-2 cm bitar. Tillsätt bönorna och paprikorna till grytan och rör om. Grytan kan ställas åt sidan när du kokar pastan.
  3. Ta en stor gryta och häll på vatten och koka upp. Häll på salt och gurkmeja och häll sedan på de torkade makaronerna. Koka så länge som det står på paketet. Häll av kokvattnet och skölj makaronerna i kallt vatten. Häll tillbaka de avrunna makaronerna i grytan, och tillsätt 1 tsk malen svartpeppar och rör om. Du kan även ringla över lite olivolja på makaronerna om du vill.
  4. Rör samman köttfärssås med makaronerna, eller servera separat. Om du vill kan du även pressa en extra vitlöksklyfta per portion vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.