Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås med vitlök och basilika

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Såg att det fanns en tråd hur man gör sin köttfärssås, och variationerna var oändliga! Men såg inte så många som gjorde som jag. Inget märkvärdigt men supergott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsen i en stekpanna. Hacka löken och skiva svampen och ha i. Salta och peppra. Ha på lite vatten och ha i grönsaksbuljongtärningen. Låt vattnet koka bort och tillsätt en riven/pressad vitlöksklyfta. Ha på lite soja. Ha i krossade tomater, tomatpure, socker och basilika. Smaka av och tilsätt ev mer vitlök. Om man vill runda av kan man ha i lite matlagningsyoughurt/creme fraiche. Det blir smaskens.
  2. När man lagar mat med tomatsås är det gott att ha lite socker i. Men vill man kan man ersätta det med lite ketchup (som är rätt sött) så får man lite extra tomat smak oxå.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • catlover 30 augusti 2009

    Hejsan svejsan. Nu har jag provat Köttfärssås med vitlök och basilika och det smakade mums, så den kommer att tillagas flera gånger. Ha en fortsatt bra dag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.