Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås - min goda variant med mycket nyttigt i

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

En stor laddning köttfärssås med grönsaker och linser i. Precis lika god som de med bara kött. Vill man vara extra nyttig struntar man i créme fraichen på slutet. Perfekt mat att stoppa ner i matlådorna till lunch eller i paj och dyl. Jag har kryddat köttfärssåsen ganska rejält, så är du rädd för kryddor så smaka dig fram.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka lök, paprika, zucchini och champinjonerna. Tillsätt i omgångar och stek. Pressa i vitlöken. Tillsätt köttfärsen och rör om noga tills den är genomstekt. Slå på vinet och låt nästan koka bort helt. Tillsätt fond och tomater. Tillsätt tomatpuré och alla kryddor. Låt puttra länge. Jag lät den puttra i ca en timme under lock.
  2. När du lägger i pastan för att koka (dvs när det är ca 9 min kvar till servering) tillsätt de röda linserna till såsen. Precis innan servering, tillsätt céeme fraiche (om du vill) och smaka av.
  3. Servera med nykokt pasta och nyriven parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.