Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås på älg

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En köttfärssås gjord på hemkokt älgfond samt älgfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka den gula löken, vitlöken samt habaneron och fräs dem i smör. Klicka ned tomatpurén och fräs i ca 30 sekunder, tillsätt sedan älgfärsen. Bryn färsen tills allt fått färg.
  2. Tillsätt de krossade tomaterna, älgfonden och buljongtärningen.
  3. Skala och riv morot samt palsternacka medan såsen får puttra i några minuter. Tillsätt morot och palsternacka och krydda efter smak.
  4. Låt det sedan puttra på i 10 minuter medan pastan kokar och du ordnar med eventuella tillbehör.
  5. Wokade morotsstavar, paprikastavar, haricoverts samt strimlad rödlök passar mycket bra som dekorativt tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.