- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Detta är en favorit bland alla mina vänner och bekanta. Receptet är det min mor som står för. Tack lilla mamma.
Instruktioner
- När ni gör denna rätt bör ni tänka på att använda en större gryta eller en wokpanna för det blir mer mat än man tror.
- Fräs köttfärsen ordentligt och hacka sedan löken och låt den gå med i köttfärsen.
- När löken blivit mjuk så strö över mjölet och rör om ordentligt och tillsätt genast vattnet, och rör om ordentligt. Tillsätt sedan mjölken och fortsätt att röra om.
- Tillsätt sedan ketchupen och tomatpurén, salt, peppar och låt koka upp så att såsen blir lagom tjock. Om köttfärssåsen inte tjocknar så går det jättebra att ha i maizena för att få den till önskad konsistens.
- Hacka sedan paprikan och gurka fint och rör ner den i köttfärssåsen dom sista fem minuterna så att dom blir varma men behåller sin krispighet. Smaka av med ev. mer salt och peppar.
- Servera med färsk pasta för bästa resultat.
Publicerat den
8 augusti 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett toppen recept! Mycket omtyckt av både mig och sambon =)