Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås på Tetha's vis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är en favorit bland alla mina vänner och bekanta. Receptet är det min mor som står för. Tack lilla mamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. När ni gör denna rätt bör ni tänka på att använda en större gryta eller en wokpanna för det blir mer mat än man tror.
  2. Fräs köttfärsen ordentligt och hacka sedan löken och låt den gå med i köttfärsen.
  3. När löken blivit mjuk så strö över mjölet och rör om ordentligt och tillsätt genast vattnet, och rör om ordentligt. Tillsätt sedan mjölken och fortsätt att röra om.
  4. Tillsätt sedan ketchupen och tomatpurén, salt, peppar och låt koka upp så att såsen blir lagom tjock. Om köttfärssåsen inte tjocknar så går det jättebra att ha i maizena för att få den till önskad konsistens.
  5. Hacka sedan paprikan och gurka fint och rör ner den i köttfärssåsen dom sista fem minuterna så att dom blir varma men behåller sin krispighet. Smaka av med ev. mer salt och peppar.
  6. Servera med färsk pasta för bästa resultat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fridaaed 9 augusti 2013

    Tack för ett toppen recept! Mycket omtyckt av både mig och sambon =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.