Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås utan bryning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel köttfärssås där man inte behöver bryna den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp tomatkross, tomatpuré, hackad lök och 1 dl vatten. Använd gärna en gjutjärnskastrull eller gryta. Tillsätt den råa köttfärsen i klickar och låt den stelna i tomatmassan.
  2. När massan känns stelnad deler man försiktigt på klickarna med en träsked så att såsen får en grynig konsistens. Tillsätt övriga ingredienser och låt köttfärsen småkoka på svag värme. Smaka av och tillsätt eventuellt mera vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.