Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En supergod soppa som jag inte får dåligt samvete av när jag hämtar en andra portion! :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala och hacka löken, morötterna och palsternackorna.
  2. Bryn köttfärsen i oljan, i en kastrull. (Ska stekas tills du anser att den är genomstekt.)
  3. Häll sedan i grönsakerna, pressa i vitlöksklyftan och fräs dem tillsammans med köttfärsen en liten stund.
  4. Häll i salt, peppar, tomatpurén och buljongtärningen.
  5. Häll på vatten och de krossade tomaterna.
  6. Koka tills rotfrukterna är mjuka.
  7. Servera!
  8. Den här soppan innehåller ungefär 250 kcal/portion (25g protein, 16g kolhydrater och 9g fett). Men det varierar lite beroende på storleken på grönsakerna vilken köttfärs du väljer.
  9. Soppan är väldigt enkel att göra och smakar oerhört gott. Men om du vill ha något till skulle jag rekommendera ett vitlöksbröd (men det beror också på hur många kalorier du vill äta).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.