Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssoppa

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God "närsomhelst"-soppa. Ät den tillsammans med familjen eller gör en större sats och bjud dina vänner en kulen dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsen under tiden som du skalar potatisen. Häll vattnet i en stor gryta, min 4 liters brukar bli svår att röra i, då den blir ganska full. Lägg i de frysta rotfrukterna, buljongtärningarna, salt och övriga kryddor.
  2. Efter 10 minuters kokning av rotfrukterna, tillsätts den grovt skurna potatisen och den hackade löken. Sist köttfärsen.
  3. Efter ytterligare 10 minuter, rotfrukterna får inte koka för länge, för då blir de för mjuka, tillsätter du den "sytråds-tunna" pastan. Bryt pastabollarna i mindre bitar.
  4. Rör om och efter några minuter är det klart. Smaka av. Krydda mera om du tycker att den inte är nog stark. Den skall ha lite "sting"!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.