Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssoppa á la Litsfeldt - LCHF

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här är en god och nyttig variant på köttfärssoppa som i allafall passar mig som är LCHF-are...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka och stek löken mjuk. Stek och finfördela köttfärsen. Salta och peppra.
  2. Häll grädden i en kastrull och låt den koka upp. Tillsätt löken med stekflottet till grädden. Smaksätt med fond och senap. Koka till önskad konsistens uppnåtts. Häll eventuellt i mjölk till önskad mängd och konsistens.
  3. Häll i köttfärsen i soppan och låt alltihop få ett uppkok.
  4. Servera med youghurt.
  5. Istället för senap kan man smaksätta med hackade färska tomater eller tomatkross. För lite annan smak, prova gärna örtkryddor eller soja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Amour90 13 oktober 2009

    Mycket god :) använde älgfärs och viltfond istället och även lite finkrossade tomater med vitlökssmak istället för senat. Kommer serveras fler gånger :)

  • erissun 12 december 2012

    jag och min sambo gjorde denna idag och allt åkte i slasken, ingen hit tyckte vi iallafall! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.